Etusivu Hinnasto ja kurssit Kalusto Yritys

Oppilaille

Opetuslupa oppilaille

Lisätietoja mopokortista oppilaille

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua kurssille WebAuton kautta tai ottamalla yhteyttä autokoulun toimistoon.

Kurssin alku

Ennen kurssin alkua on hyvä tulla käymään autokoululla. Saat silloin mukaasi oppikirjan, lukujärjestyksen ja teemme tarvittavat paperityöt. Ajokorttia varten tarvitaan ajokorttilupa, jonka myöntää Ajovarma. Ajokorttilupahakemukseen tarvitset 2 passivalokuvaa. 1.7.2018 alkaen lääkärintodistusta ei tarvitse toimittaa. Ajokortin suorittaja antaa vakuutuksen terveydentilastaan ajokorttilupahakemukseen.

Teemme hakemuksen puolestasi ja kun olet tuonut kaikki liitteet, toimitamme sen Ajovarmaan. Ajokorttilupahakemus (35€) maksetaan sähköpostiin tulleen Ajovarman ennakkomaksulinkin kautta. Käsittelyaika on 1-2 viikkoa joten hakemus kannattaa toimittaa hyvissä ajoin, sillä teoriakoetta ei voi varata ennen kuin hakemus on käsitelty.

Alaikäisten oppilaiden tarvitsee esittää Ajovarman toimipisteessä teoriakokeen yhteydessä huoltajan suostumuslomake. Sen saat kurssin alussa autokoululta. Toimita huoltajan suostumus valmiiksi autokoululle samalla kun toimitat ajokorttilupahakemuksen liitteitä.

Teoriatunnit

1.7.2018 voimaan astuvan ajokorttilakimuutoksen myötä kaikki ensimmäistä ajokorttia suorittavat oppilaat suorittavat pakollisen 4h teoriaopintopaketin (EAS-koulutus). Jos sinulla on jo aikaisemmin myönnetty ajokortti, eivät teoriaopinnot ole sinulle pakollisia. Suosittelemme kuitenkin suorittamaan vähintään 4h teoriaopintoja jotta saat tarvittavat tiedot liikennejärjestelmästä ja turvallisesta tavasta liikkua liikenteessä. Voit osallistua teoriatunneilla aikaisintaan puoli vuotta ennen kuin täytät 15.

Teoriakoe

Teoriakokeen voit suorittaa kun kaikki vaadittavat teoriatunnit on käyty, ajokorttilupahakemus on käsitelty Ajovarman palvelupisteellä sekä koeharjoitukset sujuvat hyvin. Teoriakoeharjoituksia löydät omilta WebAuton sivuiltasi kohdasta Netreeni.

Voit mennä teoriakokeeseen kuukautta ennen kuin täytät 15. Tarvittavat paperit kokeeseen saat autokoululta, josta myös varataan koeaika Ajovarman tutkinnonvastaanottajan toimipisteelle (A-katsastus Tommolankadulla).

AM120-luokan teoriakoe koostuu kolmesta eri osa-alueesta. Suluissa näet virheiden maximimäärän. Monivalintakysymyksiä on 15(4), kuvakysymyksiä 50(7) ja riskientunnistamiskysymyksiä 5(1).

Huomioithan, että teoriakokeeseen mentäessä on oltava mukana voimassaoleva kuvallinen henkilöllisyystodistus. Teoriakoe maksaa 35 €, samalla maksetaan myös käsittelykoemaksu 28 €.

Ajo-opetus

1.7.2018 voimaan astuvan ajokorttilakimuutoksen johdosta pakollista ajo-opetusta ei vaadita mopokorttia suorittavilta (AM120-luokka). Turvallisen liikenteessa liikkumisentaidon saavuttamiseksi suorittelemme ajo-opetukseen osallistumista. Ajo-opetuksen voit aloittaa kun olet täyttänyt 15 vuotta. Voit varata tarvitsemasi määrän ajotunteja autokoulun toimistolta. Yhden ajotunnin hinta on 70€. Ajotunnit aloitetaan aina ensimmäisen ajotunnin käsittelyharjoituksilla suljetun alueeen harjoittelukentällä. Liikenteeseen siirrytään vasta kun ajoneuvon käsittelytaidot ovat riittävällä tasolla.

Jos tarvitset käyttää autokoulun skootteria käsittelykokeessa, voit ostaa autokoulusta kattavan ajopaketin joka sisältää ajo-opettajan ohjaamat 3 ajotuntia ja ajoneuvon käytön tutkinnossa. Ajopaketin hinta on 250€. Ajopaketin suorittaminen on ehtona sille, että voit käyttää autokoulun skootteria käsittelykokeessasi.

Voit halutessasi mennä itse omalla kalustolla käsittelykokeeseen. Tällöin ajo-opettaja ei ole kokeessa mukana.

Varauduthan ajotunteihin säähän sopivalla varustuksella vuodenajan mukaan. Autokoululta löytyy kaikki tarvittavat ajovarusteet joita voit vapaasti lainata autokoulun ajotunneille. Huomoithan että kesäaikaan et voi osallistua ajotunneille shortseissa tai sandaaleissa. Pukeudu ajotunnille aina täyspitkiin, paksumapaa kangasta oleviin housuihin esim. farkkuihin, tuulenpitävään takkiin sekä umpinaisiin, jalkaan napakasti istuviin kenkiin. Kengän nauhat tulee olla huolellisesti sidottu. Käytäthän ajoon sopivia sormikasmallisia hanskoja joiden kämmen puolella on liukumisen estoon sunniteltu kangas.

Käsittelykoe

Käsittelykoe suoritetaan Ajovarman toimipisteellä ja se sisältää hidasajon, portit ja hätäjarrutustehtävät. Kokeessa tulee olla päällä ajoon soveltuvat varusteet eli kypärä, takki, pitkät housut, käsineet ja umpinaiset jalkineet. Käsittelykokeen kesto on 15 min.

Tarvitset myös käsittelykokeeseen mukaan voimassa olevan henkilöllisyystodistuksen. Hyväksytyn käsittelykokeen jälkeen saat väliaikaisen ajoluvan, muovinen ajokortti saapuu postitse noin kuukauden kuluessa.